Cele mai bune filme cu vampiri. Viaţa veşnică este un subiect adesea întâlnit în filme, iar peliculele cu vampiri sunt nenumărate. De-a lungul timpului, au fost realizate multe clasamente ale celor mai mai bune filme cu vampiri, iar CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă primele zece producţii din toate timpurile, în viziunea uneia dintre cele mai prestigioase publicaţii de profil. (NU RATA, AICI: Cele mai bune filme 2017. Trebuie neapărat să le vezi)
Pe locul 10 se află filmul „Shadow of the Vampire” din 2000, potrivit site-ului collider.com. Cum niciun cinefil nu ar trebui să rateze clasicul Nosferatu, al lui F.W. Murnau, din 1922, la fel de indicat este să vadă şi filmul în care John Malkovich îl întruchipează pe Murnau, iar Willem Dafoe pe Max Schreck. Filmul, care prezintă producţia fictivă a legendarului „Nosferatu” este regizat de E. Elias Merhige şi este produs de Nicolas Cage şi Jeff Levine. A avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes la 15 mai 2000.
Locul 9 este deţinut de „Bram Stoker’s Dracula” din 1992, regizat de Francis Ford Coppola. Criticii îl laudă pe Tom Waits pentru personajul Renfield, dar sunt cu toţii de acord că filmul îi aparţine lui Gary Oldman. Winona Ryder şi Keanu Reeves nu au fost prea răsfăţaţi de specialişti pentru prestaţiile lor în celebra peliculă.
Pe locul 8 se găseşte filmul Blade II din 2002. Criticii sunt de părere că Guillermo Del Toro a făcut un film mai bun decât originalul, iar Wesley Snipes a fost mult mai convingător decât în prima parte.
Locul 7 este ocupat de filmul „The Addiction” din 1995, regizat de Abel Ferrara. Lily Taylor joacă rolul unei studente la filosofie, însetată de cunoaştere, înainte de a fi muşcată de un vampir pe o alee din New York. Filmul, în care joacă şi Christopher Walken este destul de academic, dar, până la urmă, digerabil, spun criticii.
Pe locul 6 se află pelicula „Only Lovers Left Alive”, din 2014, în regia lui Jim Jarmusch. Dintre toate filmele cu vampiri, acesta este catalogat de critici drept cel mai „uman”, pentru că încearcă să inspire publicul să caute dragostea şi să exploreze tărâmuri noi, dacă nu pentru el, măcar pentru vampiri. Tom Hiddleston şi Tilda Swinton fac roluri remarcabile.
Locul 5 în clasamentul celor mai bune filme cu vampiri este ocupat de „Nosferatu, the Vampyre” din 1979, un remake al filmului din 1922. Werner Herzog aduce un omagiu celui mai important film german al tuturor timpurilor. În mâinile lui Klaus Kinski, contele Dracula este, pe cât de înduioşător, pe atât de puternic. (CITEŞTE ŞI: Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari)
Pe locul 4 se găseşte pelicula „Near Dark”, din 1987, regizată de Kathryn Bigelow. Este catalogat cel mai bun film cu vampiri din anii ’80, un hibrid de neo-western cu road movie, gen Mad Max. Vampirii sunt bandiţi moderni, se bat în baruri, iar personajul interpretat de Bill Paxton are cuţite în vârful cizmelor de cowboy. Bigelow prezintă ideea dragostei eterne ca fiind alimentată de genul de lucruri care te apropie de moarte: sex, droguri şi rock and roll, mai spun criticii.
Pe locul 3 în clasament stă filmul „Dracula”, realizat în 1931 de Tod Browning, cu Bela Lugosi în rolul principal. Filmul este produs de studiourile Universal şi se bazează pe piesa de teatru omonimă de Hamilton Deane şi John L. Balderston, care, la rândul ei, se bazează pe romanul „Dracula” de Bram Stoker. Este filmul care a stat la baza a nenumărate imitaţii în domeniu.
Locul 2 în topul filmelor cu vampiri este deţinut de „Let the Right One In”, din 2008, în regia lui Tomas Alfredson. Pelicula spune povestea unui vampir adolescent din Suedia şi a legăturii sale cu o fată fascinată de sânge, care îi este vecină. Legătura se dezvoltă pe măsură ce adolescenţii îşi dezvăluie unul altuia adevărata lor natură
Locul 1 în clasament este ocupat de „Nosferatu”, filmul din 1922 al lui F.W. Murnau. Este unul dintre cele mai cunoscute filme expresioniste germane, o adaptare neautorizată a romanului „Dracula” scris de irlandezul Bram Stoker. Nosferatu lui F. W. Murnau este unul dintre cele mai cunoscute filme ale epocii filmului mut, filmul de groază care, prin arta expresionistă, a conturat teme gotice şi romantice inspirate din romanul lui Stoker. Murnau creează o atmosferă terifiantă cu ajutorul unor tehnici video impresionante pentru acea vreme.